Niko Kovač novým trénerom Eintrachtu Frankfurt

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 12:59 • 2 min
Niko Kovač novým trénerom Eintrachtu Frankfurt

FRANKFURT - Novým trénerom nemeckého futbalového klubu Eintracht Frankfurt sa stal Niko Kovač, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na poste vymenil Armina Veha, ktorého vedenie prepustilo v nedeľu po víkendovej remíze s Ingolstadtom 1:1.

 

Štyridsaťštyriročný Kovač je bývalým reprezentačným kormidelníkom Chorvátska. S Frankfurtom podpísal zmluvu do júna 2017, bude mu ale platiť ďalej len v prípade, že v tejto sezóne Eintracht zachráni v Bundeslige. Na poste asistenta bude pracovať jeho brat Robert.

 

Frankfurt nevyhral v posledných siedmich ligových zápasoch a je tretí od konca. "Nikovou úlohou bude prebudiť tím a dať mu nový impulz v bojoch o záchranu. Sme presvedčení, že to dokáže," citovala DPA slová šéfa výkonného výboru Heriberta Bruchhagena.

 

Bývalý chorvátsky reprezentant odohral v Bundeslige 241 zápasov za Herthu Berlín, Bayer Leverkusen, Hamburg a Bayern Mníchov. S Bavormi v roku 2003 získal double. Ako kouč priviedol Chorvátsko na MS 2014 do Brazílie, pre slabé výsledky v kvalifikácii EURO 2016 ho odvolali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona