Niki Lauda zvažuje možnosť kúpiť svoju bývalú spoločnosť Nikki

NETKY.SK • 27 August 2017, 12:48 • 2 min
Niki Lauda zvažuje možnosť kúpiť svoju bývalú spoločnosť Nikki

VIEDEŇ - Niki Lauda zvažuje možnosť akvizície svojej bývalej leteckej spoločnosti Nikki, ktorá je súčasťou zbankrotovaného Air Berlin.

slovakia

left justify in out

"Napísal som list správcovi konkurznej podstaty Air Berlin, v ktorom som ohlásil záujem o Nikki," povedal pre sobotňajšie vydanie Kronen Zeitung. "Teraz som zvedavý, čo sa stane a či ma vôbec pozvú na rokovanie."

 

Lauda však musí najprv preskúmať účtovníctvo Nikki. "V prvom rade chcem mať rovnaké šance ako Lufthansa, ktorá toto plánuje už veľmi dlho," povedal Lauda, ktorý dlho kritizuje možnú akvizíciu Lufthansou. Lauda sa podobne ako šéf Ryanairu Michael O'Leary obáva, že Lufthansa získa na nemeckom trhu dominantné postavenie.

 

Nemecká ministerka hospodárstva Brigitte Zypriesová oznámila, že Air Berlin v súčasnosti rokuje so spoločnosťami Lufthansa, Easyjet a Ryanair o riešení situácie. Air Berlin sa odmietol vyjadriť k stavu rokovaní.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona