Niki Lauda chce spolu s firmou Condor ponúknuť za časť Air Berlin 100 miliónov eur

NETKY.SK • 14 September 2017, 13:43 • 2 min
Niki Lauda chce spolu s firmou Condor ponúknuť za časť Air Berlin 100 miliónov eur

VIEDEŇ - Bývalý rakúsky pretekár F1 Niki Lauda plánuje spolu s nemeckou leteckou spoločnosťou Condor patriacou britskej cestovnej kancelárii Thomas Cook ponúknuť za štvrtinu lietadiel insolventnej leteckej spoločnosti Air Berlin okolo 100 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Konzorcium plánuje kúpiť 38 z celkovo 144 lietadiel patriacich aerolíniám Air Berlin a ich divízii Niki. Práve spoločnosť Niki Lauda v roku 2003 založil a koncom roka 2011 predal aerolíniám Air Berlin. Na otázku, koľko je ochotný zaplatiť, Lauda odpovedal, že všetko bude závisieť od detailov, momentálne však chcú za aktíva Air Berlin ponúknuť okolo 100 miliónov eur.

 

Druhá najväčšia letecká spoločnosť v Nemecku Air Berlin podala žiadosť o ochranu pred veriteľmi v polovici augusta. Reagovala tak na oznámenie kľúčového akcionára Etihad Airways z Abú Zabí, že roky stratovú spoločnosť už dlhšie financovať nebude.

 

Záujem o aktíva má viacero spoločností, ktoré musia svoju ponuku podať do piatka 15. septembra. O osude spoločnosti by sa malo rozhodnúť o šesť dní neskôr, ešte pred konaním nemeckých parlamentných volieb. Tie sa uskutočnia 24. septembra.

 

Najväčšie šance sa dávajú nemeckým aerolíniám Lufthansa. Tie už skôr uviedli, že majú záujem o 90 lietadiel Air Berlin a lukratívne sú aj vzletové a pristávacie pozície. Do boja o získanie aktív Air Berlin sa medzitým zapojil nemecký investor Hans Rudolf Wöhrl, ktorý uviedol, že chce kúpiť celú spoločnosť, nie iba niektoré časti. Záujem dala najavo aj čínska logistická spoločnosť LinkGlobal Logistics.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies