Nikdy by ste si nepomysleli, že aj z tejto suroviny vám pripravia chutné latté!

NETKY.SK • 23 Október 2017, 17:00 • 2 min
Nikdy by ste si nepomysleli, že aj z tejto suroviny vám pripravia chutné latté!

Japonský dôchodca vynašiel úplne nový druhy "kávy".

slovakia

left justify in out

Latte je jeden z najobľúbenejších kávových nápojov, ktoré si v kaviarňach či cukrárňach doprajú tisíce ľudí každý deň. Niekedy však máme problém s tým, že obsahuje kofeín. Preto sa v poslednom období dostávajú na trh mnohé bezkofeínové alternatívy. Jednou z nich je aj „káva“ pána Yokitomo Shimotaia z Japonska. Je vraj veľmi chutná a aj zdravá, no nebudete veriť, z čoho sa vyrába.

 

Túto novinku sa pánovi Yokitomo podarilo vytvoriť úplnou náhodou ešte pred troma dekádami. V tom čase pracoval v kaviarni. Popri návale hostí zabudol, že v kuchyni sa mu na panvici opeká steak s cesnakom. Ten sa, samozrejme, pripálil. Vôňa zhoreného cesnaku mu však pripomenula praženú kávu, preto sa rozhodol, že urobí experiment. Tento cesnak zalial horúcou vodou a výsledkom bol, napodiv, veľmi milo prekvapený. To bol začiatok jeho ďalších pokusov so zdokonalením cesnakovej kávy.

 

Naplno sa svojmu vynálezu začal venovať až po odchode do dôchodku. Skúšal mnohé postupy, niektoré boli úspešnejšie, iné menej. Nakoniec sa mu však podarilo nájsť tu správnu a vyváženú chuť. Keď mal konečne pocit, že dosiahol to, čo hľadal, dal si svoju bezkofeínovú kávu patentovať.

 

Cesnaková káva sa na trh dostala v januári tohto roka. Dostupná je zatiaľ len v Japonsku. Napriek tomu, že v našich končinách je cesnak známy ako veľmi aromatická cibuľovina, z ktorej majú mnohí obavy, v prípade tejto kávy sa báť netreba. Keďže cesnak prejde tepelnou úpravou a spečením dostane úplne inú chuť, po pití netradičného nápoja nehrozí  nepríjemný zápach z úst.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies