Nikaragujský prezident Daniel Ortega sa bude uchádzať o celkovo štvrtý mandát

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 08:55 • 2 min
Nikaragujský prezident Daniel Ortega sa bude uchádzať o celkovo štvrtý mandát

MANAGUA - Nikaragujský prezident Daniel Ortega sa bude uchádzať o tretie po sebe nasledujúce funkčné obdobie na poste hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

Do novembrových volieb bol nominovaný na zjazde svojho Sandinovského frontu národného oslobodenia (FSLN), informovala dnes agentúra AP.


Ide o jeho celkovo siedmu prezidentskú nomináciu stranou FSLN od roku 1984, keď Ortega po prvý raz uspel vo voľbách. Za najvyššieho predstaviteľa krajiny ho zvolili aj v rokoch 2006 a 2011. Ortega podľa svojho sobotňajšieho vyhlásenia nepozve k hlasovaniu medzinárodných pozorovateľov, pretože to považuje za formu zasahovania do vnútorných záležitostí krajiny.


Opoziční lídri vyzvali, aby na prezidentské voľby dohliadali nezávislí medzinárodní pozorovatelia, keďže počas predchádzajúcich dvoch hlasovaní sa objavili podozrenia z volebných podvodov.


Ortega (70) bol nikaragujským prezidentom v rokoch 1985-1990, v úrade je opäť od roku 2007. Vodcom krajiny bol však de facto aj v rokoch 1979-1985 ako koordinátor vládnej junty.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies