Nijaký termín pre dodávku raketového systému do Iránu nebol stanovený, tvrdia Rusi

NETKY.SK • 18 Február 2016, 13:56 • 2 min
Nijaký termín pre dodávku raketového systému do Iránu nebol stanovený, tvrdia Rusi

MOSKVA - Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov dnes povedal, že pre dodávku ruského raketového systém zem-vzduch S-300 do Iránu nebol stanovený termín, pretože "riadne nezaplatili", oznámila tlačová agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Je príliš skoro hovoriť o konkrétnych dátumoch," citovala Peskova tlačová agentúra DPA. Ruská štátna tlačová agentúra Ria Novosti v stredu s odvolaním sa na nemenovaný zdroj informovala, že obranný raketový systém dlhého doletu ruskej výroby bude dnes odovzdaný Iránu v juhoruskom prístavnom meste Astrachán v rámci oficiálnej slávnosti, na ktorej sa zúčastní iránsky minister obrany Hosejn Dehkán.

 

Minister je v Rusku na oficiálnej návšteve a v utorok sa stretol s prezidentom Vladimirom Putinom. Rusko a Irán podpísali zmluvu o dodávke niekoľkých raketových systémov S-300 v roku 2007, ale Moskva dohodu neskôr zrušila, pretože OSN uvalila sankcie na dodávky zbraní do Iránu. Ria Novosti uviedla, že ide o dohodu vo finančnom objeme okolo 900 miliónov dolárov.

 

Keď Irán uzavrel vlani so svetovými mocnosťami medzinárodnú dohodu o úprave svojho jadrového programu výmenou za odstránenie sankcií, Putin podpísal v apríli dekrét, ktorým umožnil svojej krajine predaj zbraní do Iránu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona