Nigériou otriasol samovražedný útok, úrady hlásia trinásť mŕtvych

NETKY.SK • 23 Október 2017, 07:23 • 2 min
Nigériou otriasol samovražedný útok, úrady hlásia trinásť mŕtvych

MAIDUGURI - Najmenej 13 ľudí zabil v nedeľu samovražedný útočník v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie. K dosiaľ najkrvavejšiemu útoku v regióne za vyše mesiac došlo v čase, keď konflikt s extrémistickou skupinou Boko Haram vstúpil do deviateho roka.

slovakia

left justify in out

K večernému útoku, pri ktorom utrpelo zranenia ďalších päť ľudí, došlo v časti mesta známej ako Muna Garage, uviedol policajný komisár Damian Chukwu pre agentúru Reuters. V uvedenej štvrti sa nachádza tábor pre časť z vyše dvoch miliónov ľudí, ktorí utiekli z domovov pred bojmi s militantmi Boko Haram. Tie si dosiaľ vyžiadali viac než 20.000 mŕtvych.

 

Konflikt, ktorého centrom je práve severovýchod Nigérie, zjavne nepoľavuje napriek uisteniam vlády a armády, že Boko Haram je na pokraji porážky. Len v piatok Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí varoval, že "útoky na civilistov - vrátane samovražedných bombových útokov a táboroch pre vnútorne vysídlených ľudí a ich okolí - sú naďalej veľkou obavou".

 

Pri ďalšom, separátnom samovražednom útoku dvaja páchatelia zranili 13 ľudí, uviedol Chukwu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona