Nigérijský utečenec Rambo, vyčíňal v utečeneckom tábore, ostala po ňom skaza a utrpenie

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 12:58 • 2 min
Nigérijský utečenec Rambo, vyčíňal v utečeneckom tábore, ostala po ňom skaza a utrpenie

Sicília - Talianska polícia zatkla podozrivého utečenca nigérijského pôvodu. Muž má na svedomí dve vraždy, sexuálne zneužívanie a mučenie ostatných utečencov v líbyjskom tábore.

slovakia

left justify in out

Taliansky detektív zo Sicílie vyšetruje vraždu najmenej dvoch zabitých mužov v líbyjskom tábore. Nigérijčana Johna Ogaisa usvedčili mnohé výpovede svedkov. Ogais samozvaný Rambo čelí obvineniam z mučenia migrantov a sexuálneho zneužívania žien v provizórnom tábore v Líbyi. Rambo sa dostal do pozornosti orgánov v marci minulého roka, keď polícia zatkla jeho komplica Ghana Sam Acka.

 

"Zatiaľ čo som bol v tom tábore, odkiaľ nebolo možné uniknúť, som počul, že človek, ktorý sa nazval Rambo, zabil migranta," povedal svedok podľa policajného vyhlásenia AFP. "Môj bratranec a iní sa pokúšali z tábora utiecť, ale boli chytení a umučení takmer na smrti", dodal svedok na záver.

 

Ďalší svedok uviedol, že videl ako Rambo zabil nevinného človeka pred zrakom svojho vlastného brata.  

 

Ogais bol sledovaný a zadržaný v prijímacom stredisku v Isola di Capo Rizzuto v Kalábrii na juhu Talianska. „Ogasisa sme na základe výpovedí a ďalších preukázaných dôkazov  zatkli a obžalovali. Pred súdom sa bude obhajovať za nezákonné obchodovanie s ľuďmi, účasti na medzinárodnom pašovaní ľudí, znásilnenia a vraždy“, uviedla talianska polícia.
 
Rozvrátená Líbya ostáva stále kľúčovou pre migrantov, ktorí sa cez Taliansko snažia dostať do Európy. Faktom však ostáva, že tí, ktorí risknú cestu za lepším životom sa ocitnú v nebezpečenstve či už z fyzického vyčerpania alebo padnú do rúk dravým zločincom. Tí ich buď týrajú alebo uväznia a požadujú za ich oslobodenie výkupné.  


Medzinárodná organizácia OSN pre migráciu (IOM) odhaduje, že v súčasnosti je v Líbyi 700 000 až milión ľudí, ktorí čakajú na svoju šancu dostať sa do Európy. A iba od začiatku júna tohto roku vahaslo viac ako 2-tisíc ľudských životov pri pokusoch o dosiahnutie európskeho kontinentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona