Nigérijský spisovateľ a držiteľ Nobelovej ceny Soyinka: Ak sa stane Trump prezidentom, roztrhám svoju zelenú kartu

NETKY.SK • 4 November 2016, 08:50 • 2 min
Nigérijský spisovateľ a držiteľ Nobelovej ceny Soyinka: Ak sa stane Trump prezidentom, roztrhám svoju zelenú kartu

ABUJA - Nigérijský spisovateľ a držiteľ Nobelovej ceny za literatúru Wole Soyinka vyhlásil, že ak sa novým prezidentom USA stane republikánsky kandidát Donald Trump, roztrhá svoju zelenú kartu oprávňujúcu na trvalý pobyt v USA. Informovala o tom dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Jeho výrok zaznel počas rozhovoru so študentmi na Oxfordskej univerzite. Soyinka sa obáva, že Trump bude vyžadovať, aby všetci držitelia zelenej karty opätovne požiadali o vstup do USA. "Nebudem na to čakať. V tej chvíli, ako oznámia jeho víťazstvo, roztrhám svoju zelenú kartu a začnem sa baliť," povedal.

 

Trump je známy svojím prísľubom vybudovať pohraničný múr na zastavenie prílevu mexických migrantov do USA, ak sa mu podarí získať prezidentské kreslo. Navrhuje tiež deportáciu každého ilegálneho prisťahovalca.

 

Podľa Trumpa nebude možné získať americké občianstvo ani právny štatút utečenca, pokiaľ všetci ilegálni migranti neopustia USA a nepožiadajú o štandardný imigračný proces.

 

Američania budú voliť svoju novú hlavu štátu na budúci týždeň v utorok. Najnovšie prieskumy naznačujú, že obaja prezidentskí kandidáti - republikán Trump a jeho demokratická rivalka Hillary Clintonová - majú takmer rovnakú podporu.

 

Soyinka, ktorý je dramatikom, básnikom, prozaikom, esejistom a prekladateľom, patrí medzi najznámejších afrických literátov. Nobelovu cenu získal v roku 1986 ako prvý Afričan ocenený v tejto kategórii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona