Nigérijský prezident sa po takmer dvoch mesiacoch vrátil do vlasti

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 09:41 • 2 min
Nigérijský prezident sa po takmer dvoch mesiacoch vrátil do vlasti

KADUNA - Nigérijský prezident Muhammadu Buhari sa vrátil dnes do vlasti po tom, čo sa takmer dva mesiace liečil vo Veľkej Británii. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na štátnu televíziu a očitého svedka.

slovakia

left justify in out

Lietadlo so 74-ročným Buharim pristálo na vojenskej základni v meste Kaduna ležiacom na severe Nigérie. Prezident potom prestúpil do vrtuľníka.

 

Podrobnosti o Buhariho zdravotnom stave nie sú známe. Na fotografiách zo stretnutia s canterburským arcibiskupom Justinom Welbym v Londýne, ktoré tento týždeň zverejnil Buhariho úrad, nigérijský prezident síce vyzeral byť vychudnutý, ale na tvári mal úsmev.

 

Buhari odcestoval z nigérijskej metropoly Abuja do Británie 19. januára. Pôvodne sa mal liečiť desať dní, ale na radu lekárov si pobyt v Spojenom kráľovstve predĺžil. Ešte pred odchodom odovzdal svoje právomoci viceprezidentovi Yemimu Osinbajovi, aby rozptýlil obavy z mocenského vákua v tejto najväčšej africkej ekonomike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies