Nigérijskí islamisti z Boko Haram uniesli 80 ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2015, 07:40 • 2 min
Nigérijskí islamisti z Boko Haram uniesli 80 ľudí

YAOUNDÉ - Islamisti z nigérijskej skupiny Boko Haram sú podozriví z únosu asi 80 ľudí, z toho mnohých detí, v susednom Kamerune.

slovakia

left justify in out

Cezhraničný útok sa odohral v nedeľu v obci Mabass a ďalších dedinách v severnom Kamerune, pričom si vyžiadal aj najmenej tri obete, uviedla armáda a vládne zdroje. Skupina, ktorá usiluje o založenie islamského štátu na severe Nigérie, v poslednom roku útočí aj v Kamerune a Nigeri. Na pôde Kamerunu išlo pritom doteraz o najväčší únos. "Podľa našich prvotných informácií uniesli asi 30 dospelých, väčšinou pastierov, a 50 mladých dievčat a chlapcov vo veku od 10 do 15 rokov," povedal miestny predstaviteľ pre agentúru Reuters. Podľa jeho slov zasahovali aj vojaci a prestrelka s povstalcami trvala približne dve hodiny. Vláda únos potvrdila a uviedla, že militanti tiež podpálili asi 80 domov.

 

Islamistické povstanie v nábožensky zmiešanej krajine trvá už päť rokov a vyžiadalo si už tisíce obetí na životoch. Ďalšie stovky tiež extrémisti uniesli vrátane 200 školáčok v apríli, čím si získali medzinárodnú pozornosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies