Nigérijská armáda zatkla 486 podozrivých z členstva v sekte Boko Haram

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 16:27 • 2 min
Nigérijská armáda zatkla 486 podozrivých z členstva v sekte Boko Haram

ABUJA - Nigérijská armáda zatkla takmer 500 podozrivých z členstva v islamistickej extrémistickej sekte Boko Haram v juhovýchodnom štáte Abia. Informovala o tom dnes armáda, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vojaci nigérijskej armády zastavili kolónu 33 autobusov a zadržali 486 údajných povstalcov na hlavnej ceste spájajúcej metropoly Enugu a Port Hartcourt - akcia sa uskutočnila na úseku cesty medzi mestami Aro Ngwa a Imo Gate, informoval miestny denník Daily Post. K zatýkaniu došlo v nedeľu 15. júna, ale miestnym médiám to oznámili až dnes.

 

Autobusy prichádzali zo severných provincií Nigérie a viezli sa v nich väčšinou muži vo veku 16 až 24 rokov, ako aj osem žien. Dvom autobusom sa podarilo zrýchliť a uniknúť, uviedol armádny veliteľ Rasheed Omolori. Vyšetrovanie prebieha.

 

Boko Haram, ktorej názov znamená "Západná výchova je hriešna", zabila od januára pri početných násilných útokoch v severnej Nigérii už vyše 1500 ľudí.

 

Militantná skupina uniesla 14. apríla 200 študentiek z internátu v meste Chibok. Od únosov prešlo už viac ako sedem týždňov, ale nie sú žiadne stopy o tom, kde by sa dievčatá mohli nachádzať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona