Nigerijska armáda zachránila 92 migrantov, ktorých uviazli na Sahare bez jedla a vody

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 14:59 • 2 min
Nigerijska armáda zachránila 92 migrantov, ktorých uviazli na Sahare bez jedla a vody

DIRKOU - Vojaci zachránili na Sahare v severnej časti Nigeru 92 migrantov, ktorých tam opustili prevádzači. Prevádzači nechali skupinu, v ktorej boli ženy aj deti, v púšti bez vody a jedla. Jedno z detí údajne zomrelo, zatiaľ však nikto jeho úmrtie nepotvrdil.

slovakia

left justify in out

O zachránených ľudí sa postarali členovia Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) v meste Dirkou. Migranti pochádzali z Nigérie, Senegalu a Burkiny Faso.

Cesta z Nigeru do Líbye je jedna z hlavných trás, ktorú migranti používajú na prechod cez severnú Afriku k Stredozemnému moru a odtiaľ ďalej do Európy. Migranti sú však počas nej v ohrození života, keďže tadiaľ prechádzajú v plných nákladiakoch s minimom jedla a vody. V dôsledku smädu na Sahare na začiatku júna zomrelo 40 ľudí po tom, ako sa im pokazilo auto. Podobný prípad sa stal aj vlani v júni, keď našli v Nigeri v blízkosti hraníc s Alžírskom 34 mŕtvych migrantov, medzi ktorými bolo 20 detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona