Nigérijská armáda oslobodila ďalších 350 zajatcov Boko Haram

NETKY.SK • 17 Február 2016, 14:54 • 2 min
Nigérijská armáda oslobodila ďalších 350 zajatcov Boko Haram

ABUJA - Jednotky nigérijskej armády oslobodili na severovýchode tejto krajiny ďalších približne 350 ľudí, ktorých držala v zajatí fundamentalistická militantná skupina Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Pri utorňajšom zásahu v táboroch na okraji lesa Alagarno, juhozápadne od mesta Maiduguri v štáte Borno, prišli o život dvaja povstalci, informoval dnes armádny hovorca Sani Usman, ktorého cituje agentúra DPA.

 

"Vojaci usmrtili dvoch teroristov z Boko Haram a ďalších dvoch notoricky známych teroristov zajali," uviedol hovorca s tým, že v dedine Dole tiež "strhli všetky teroristické vlajky". Armáda podľa neho zareagovala aj na "volanie o pomoc" z inej dediny v uvedenom regióne, kde islamistickí povstalci založili požiar a zabili ženu vyššieho veku, na čo ich zastavili na úteku pri pokuse prejsť cez blízky most.

 

Ešte minulý týždeň kamerunské a nigérijské sily spoločne zaútočili na významnú základňu Boko Haram v meste Goshi v pohraničnej časti Nigérie. Pri tamojšom zásahu trvajúcom od štvrtka do nedele usmrtili 162 povstalcov.

 

Povstanie džihádistov z Boko Haram si za šesť rokov vyžiadalo približne 20.000 mŕtvych a ďalších 2,5 milióna ľudí pripravilo o domov. Rozšírilo sa tiež do susedných krajín - Čadu, Nigeru a Kamerunu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies