Nigérijčanka, ktorá zomrela v Abú Zabí na letisku, nemala ebolu

NETKY.SK • 22 August 2014, 10:37 • 2 min
Nigérijčanka, ktorá zomrela v Abú Zabí na letisku, nemala ebolu

DUBAJ - Nigérijčanka chorá na rakovinu, ktorá tento týždeň zomrela v Abú Zabí, hlavnom meste Spojených arabských emirátov (SAE), mala negatívne výsledky testov na ebolu. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie zdravotníckeho úradu v metropole.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročná žena s pokročilým štádiom rakoviny letecky cestovala z Nigérie do Indie, kde mala podstúpiť liečbu, a medzipristátie mala v Abú Zabí. Na mestskom letisku sa jej však zdravotný stav zhoršil. Keď sa ju zdravotníci pokúšali oživiť, u pacientky sa prejavovali príznaky zhodné s vírusovým ochorením ebola. 

 

"Niektoré jej príznaky počas resuscitácie, hoci vysvetliteľné aj jej zdravotným stavom, mohol spôsobiť takisto vírus eboly. Preto bolo nutné túto diagnózu vylúčiť," uviedol úrad vo vyhlásení pre tlačovú agentúru WAM.

 

Po resuscitácii ženy dali do izolácie manžela pacientky aj päť zdravotníkov, ktorí sa ju snažili zachrániť. Zdravotnícky úrad dodal, že u žiadneho z izolovaných ľudí sa neprejavili príznaky eboly.

 

"Vzhľadom na negatívny výsledok testov budú dnes všetci títo jednotlivci prepustení z izolácie," informoval ešte úrad v Abú Zabí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies