Nigérijčan Odegbami chce kandidovať na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 2 September 2015, 12:11 • 2 min
Nigérijčan Odegbami chce kandidovať na post prezidenta FIFA

ABUJA - Niekdajší nigérijský reprezentant Segun Odegbami sa chce stať prezidentom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). O nástupcovi Seppa Blattera na čele korupčným škandálom poznačenej organizácie sa rozhodne 26. februára budúceho roka.

slovakia

left justify in out

"Afrika musí hrať vo svete futbalu veľkú úlohu," povedal 63-ročný Odegbami pre BBC. Nigérijské periodikum "This Day Live" ho označilo za jedného z najlepších hráčov v histórii krajiny. V 46 medzištátnych zápasoch zaznamenal 23 gólov a v roku 1980 priviedol Nigériu ako kapitán k triumfu na Africkom pohári národov.

 

"Svet sa vzhľadom na imidž a situáciu v tejto inštitúcii s veľkým záujmom pozerá na to, kto bude ďalším prezidentom FIFA a podľa môjho názoru môžem túto funkciu zastávať," citovala agentúra DPA slová Odegbamiho. Čas na podanie oficiálnej prihlášky má ešte do 26. októbra, potrebuje ale aj podporu aspoň piatich členských krajín FIFA.

 

Blatter oznámil odchod z postu prezidenta len niekoľko dní po tom, ako ho v máji opätovne zvolili do funkcie. Dôvodom bol tlak na jeho osobu po vypuknutí korupčného škandálu. Záujem o uvoľnený post už verejne deklarovali prezident UEFA Michel Platini i Juhokórejčan Chung Mong-Joon.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies