Nigéria uviedla kvôli ebole bezpečnostné zložky do stavu najvyššej pohotovosti

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 15:23 • 2 min
Nigéria uviedla kvôli ebole bezpečnostné zložky do stavu najvyššej pohotovosti

LAGOS - Nigéria uviedla svoje bezpečnostné zložky do stavu najvyššej pohotovosti v reakcii na prvý prípad úmrtia na ebolu v krajine.

slovakia

left justify in out

Všetky letiská, prístavy a štátne hranice budú kontrolované intenzívnejšie ako doteraz, uviedol podľa britskej BBC a nemeckej tlačovej agentúry DPA nigérijský minister zdravotníctva Onyebuchi Chukwu.
      

Libérijčan, ktorého v uplynulých dňoch hospitalizovali v nigérijskom veľkomeste Lagos pre podozrenie z nákazy ebolou a umiestnili ho do karantény, zomrel v piatok. Analýza vzoriek pacientovej krvi, ktoré ešte vo štvrtok odoslali do laboratória Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Dakare, potvrdila prítomnosť vírusu eboly v pacientovom organizme. Štyridsaťročný muž skolaboval po prílete do Lagosu na letisku, odkiaľ ho neodkladne previezli do nemocničnej karantény. Medzičasom sa podarilo nájsť aj ďalších účastníkov ominózneho letu, ktorí zostávajú na pozorovaní.
      

Ebola spôsobuje horúčku, vracanie, krvácanie a hnačku a zabíja takmer 90 percent tých, ktorí sa vírusom nakazia. Je mimoriadne nákazlivá, šíri sa prostredníctvom kontaktu s krvou alebo inými telesnými tekutinami.
      

Od svojho vypuknutia vo februári tohto roku zabila ebola v Guinei, Libérii a Sierre Leone už viac ako 660 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies