Nigéria potvrdila druhý prípad nákazy ebolou

NETKY.SK • 4 August 2014, 15:25 • 2 min
Nigéria potvrdila druhý prípad nákazy ebolou

LAGOS - Nigérijské úrady potvrdili dnes druhý prípad nákazy človeka ebolou v krajine.

slovakia

left justify in out

V najľudnatejšom africkom štáte to vyvolalo znepokojenie po tom, ako tam na ebolu zomrel muž, ktorý priletel do Nigérie lietadlom, uviedla agentúra AP.
     

Nigérijské ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že druhou osobou nakazenou ebolou je lekár, ktorý pomáhal ošetrovať Američana libérijského pôvodu Patricka Sawyera, ktorý podľahol ebole koncom júla po prílete do Lagosu z Libérie.
     

U Sawyera, ktorý cestoval do Nigérie pracovne, sa prejavili známky ochodenia počas letu. Nigérijské úrady ho okamžite umiestnili do izolácie, zvyšných pasažierov však nedali do karantény a zdôraznili, že hrozba ďalších nákaz je minimálna.
     

Nigéria je štvrtou krajinou, ktorá hlási prípady nákazy ebolou. Najhoršia dosiaľ zaznamenaná epidémia tohto vírusového ochorenia si v Guinei, Sierre Leone a Libérie vyžiadala už najmenej 728 obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies