Nigéria do osemfinále napriek prehre s Argentínou

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 07:58 • 2 min
Nigéria do osemfinále napriek prehre s Argentínou

PORTO ALEGRE - Futbalisti Argentíny zdolali v stredajšom dueli na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii na štadióne v Porto Alegre tím Nigérie 3:2 (2:1) a bez zaváhania sa stali víťazmi F-skupiny.

slovakia

left justify in out

Spolu s "albicelestes" do osemfinále šampionátu postúpil z druhej priečky aj spomenutý africký zástupca, ktorý sa dostal do vyraďovacích bojov po šestnástich rokoch. 

V ofenzívnom dueli na Estádio Beira-Rio sa dvakrát gólovo presadil hviezdny Lionel Messi, ktorý sa so štyrmi presnými zásahmi vyrovnal na čele poradia strelcov Brazílčanovi Neymarovi. Rozhodujúcu tretiu "trefu" Argentínčanov pridal obranca Marcos Rojo. Za Nigérijčanov dva razy vyrovnal Ahmed Musa, ale tretíkrát sa to už "superorlom" nepodarilo. 

Argentína si v osemfinále MS 2014 zmeria sily v utorok 1. júla o 18.00 h SELČ v Sao Paule s druhým tímom z E-skupiny, na Nigériu čaká o deň skôr 30. júna o 18.00 h SELČ v Brasílii víťaz E-skupiny. 


Výsledok - F-skupina: 


Nigéria - Argentína 2:3 (1:2) 

 

 


Góly: 4. a 47. Musa - 3. a 45.+ Messi, 50. Rojo, ŽK: 49. Omeruo, 51. Oshaniwa (obaja Nigér.), rozhodovali: Rizzoli - Faverani, Stefani (všetci Tal.), 43 285 divákov 
Zostavy: 
Nigéria: Enyeama - Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshaniwa - Onazi, Obi Mikel, Babatunde (66. Uchebo), Musa - Odemwingie (80. Nwofor), Emenike 
Argentína: S. Romero - Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo - Gago, Mascherano, Á. di María - Higuaín (90.+ Biglia), Messi (63. R. Álvarez), Agüero (38. Lavezzi) 
 

V ofenzívnom futbalovom predstavení, bohatom na góly, začali lepšie favorizovaní Juhoameričania. Už v 3. min hviezdny Messi nekompromisne zavesil, keď predtým Enyeama hlavou vyrazil loptu do žrde po strele Di Maríu. "Albicelestes" sa však dlho netešili: po rozohraní zo stredu ihriska vyrovnal strelou do vzdialenejšieho rohu Ahmed Musa - 1:1. Argentínčania mali prevahu na štadióne Beira-Rio, strelecky aktívne bolo najmä duo Ángel di María, Messi - a do kabín na polčasovú prestávku odchádzali spokojnejší. Messi v závere prvého dejstva pekne zakrútil priamy kop a prekonal Enyeamu. 

Krátko po zmene strán prišiel druhý úder Nigérie. V 47. min sa Messimu vyrovnal druhým presným zásahom Musa, ktorý nedal Romerovi šancu a začínalo sa odznova. Onedlho však už Argentína tretíkrát v stretnutí viedla. Po rohu striedajúceho Lavezziho sa lopta odrazila od Rojovho tela do nigérijskej bránky. Pre 23-ročného obrancu to bol premiérový gól v drese národného mužstva, ktorým v stredu rozhodol o osude stretnutia. V závere mali obidva tímy príležitosti, ale stav sa už nezmenil. 

Hlasy: 
Stephen Keshi (tréner Nigérie): "Messi je výnimočný futbalista, hráč z inej planéty, má dar z nebies. Bol nezastaviteľný. Dnes sme proti Argentíne hrali s prílišným rešpektom, v prvom polčase sme nepredviedli ´náš´ futbal. Po zmene strán sme zvýšili agresivitu, podarilo sa nám vyrovnať, ale napokon sme inkasovali aj tretí gól. Gratulujem Argentíne k víťazstvu a želám jej veľa úspechov v ďalšej fáze turnaja." 

Alejandro Sabella (tréner Argentíny): "Dnes sme proti Nigérii odohrali dobrý zápas. Vypracovali sme si množstvo šancí, tri z nich sme premenili. K dispozícii mám veľmi ofenzívne mužstvo. Príležitosti si vieme utvoriť z oboch strán ihriska, našim protivníkom hrozíme z pravej strany i zľava. Majstrovstvá sveta sa teraz iba začínajú, až vo vyraďovacích bojoch pôjde do tuhého." 

Konečná tabuľka F-skupiny: 
1. Argentína 3 3 0 0 6:3 9 - postup do osemfinále 
2. Nigéria 3 1 1 1 3:3 4 - postup do osemfinále 
-------------------------------------------------------------------------------- 
3. Bosna a Herceg. 3 1 0 2 4:4 3 
4. Irán 3 0 1 2 1:4 1 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies