Niektorým zamestnancom Rooseveltovej nemocnice zvýšia mzdy

NETKY.SK • 25 Február 2016, 16:22 • 2 min
Niektorým zamestnancom Rooseveltovej nemocnice zvýšia mzdy

BANSKÁ BYSTRICA - Nezdravotnícki zamestnanci Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici budú mať od marca vyššie mzdy. Tie sa zvýšia aj sanitárom.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Ružena Maťašeje, na pôde nemocnice sa dnes uskutočnilo rokovanie zástupcov Asociácie štátnych nemocníc (AŠN) SR vedených prezidentom Jozefom Valockým a zástupcov Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ ZaSS) vedených predsedom Antonom Szalayom s cieľom prerokovať návrh dodatku ku kolektívnej zmluve vyššieho stupňa.

 

"Zmluvné strany sa dohodli na zvýšení základnej zložky mzdy nezdravotníckych zamestnancov o najmenej 3 % nad rámec minimálneho mzdového nároku podľa § 120 ods. 4 ZP k 1. 1. 2016. Zároveň, nad rámec platného zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch a stavovských organizáciách v zdravotníctve sa dohodli, počnúc dňom 1. 3. pre rok 2016 o navýšení základnej zložky mzdy sanitárov na najmenej 0,6-násobok priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve za rok 2014," informujú vo vyhlásení predseda predstavenstva a prezident AŠN SR Valocký a predseda SOZ ZaSS Szalay.

 

Platnosť ostatných ustanovení kolektívnej zmluvy je predĺžená do konca decembra tohto roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona