Niektorým predajcom potravín pribudnú povinnosti

NETKY.SK • 29 Január 2014, 11:46 • 2 min
Niektorým predajcom potravín pribudnú povinnosti

BRATISLAVA - Prevádzkovateľ, ktorý predáva potraviny konečnému spotrebiteľovi a ktorého obrat z predaja potravín v predchádzajúcom kalendárnom roku dosiahol 10 mil. eur, bude musieť dvakrát ročne zaslať ministerstvu pôdohospodárstva polročný výkaz o percentuálnom podiele obratu z predaja potravín vyrobených na Slovensku na celkovom obrate z predaja všetkých potravín spolu za predchádzajúci kalendárny polrok.

slovakia

left justify in out

Predpokladá to novela zákona o potravinách, ktorú dnes schválili poslanci Národnej rady SR. V súčasnosti musia obchodníci hlásiť päť najčastejších krajín pôvodu. Polročný výkaz by mal prevádzkovateľ zverejniť na svojej webstránke a čitateľne na viditeľnom mieste pri vstupe do každej svojej prevádzky na predpísanom formáte A3. 

Návrh novely kritizovalo viacero opozičných poslancov. Podľa poslanca za SaS Ľubomíra Galka minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek nerozumie rezortu, ktorý vedie, škodí slovenskému poľnohospodárstvu a potravinárstvu, obchodníkom a spotrebiteľom. Jahnátek podľa neho len zavádza novú byrokraciu a škodlivé opatrenia. "Neviem, či robíte viac škody tým, že na ministerstve zamestnávate svojich príbuzných až do dvanásteho kolena, alebo svojimi legislatívnymi paškvilmi," odkázal ešte dávnejšie ministrovi pôdohospodárstva. 

Poslanci tiež posunuli do druhého čítania novelu zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách, ktorá upravuje vysporiadanie pozemkov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies