Niektorí vodiči nerešpektujú obmedzenie rýchlosti na diaľniciach

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 12:23 • 2 min
Niektorí vodiči nerešpektujú obmedzenie rýchlosti na diaľniciach

BRATISLAVA - Ďiaľničiari upozorňujú vodičov, aby rešpektovali maximálnu povolenú rýchlosť 80 km/h na niektorých úsekoch diaľnic. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) obmedzila rýchlosť z dôvodu výmeny zvodidiel.

slovakia

left justify in out

"Práce si vyžiadali znížiť v niektorých úsekoch maximálnu povolenú rýchlosť na 80 km/h, predovšetkým z hľadiska bezpečnosti pracovníkov aj motoristov," vysvetlila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. Ako dodala, na miestach, kde na vozovku vstupujú stavebné stroje, rýchlosť znížená ešte viac.

 

Niektorí vodiči však obmedzenie rýchlosti nerešpektujú. Príkladom je incident spred niekoľkých dní na rýchlostnej ceste R1, ktorý sa udial počas geodetických prác. "Nákladné vozidlo, ktoré išlo neprimeranou rýchlosťou, narazilo do vozíka so signalizáciou, úplne ho zdemolovalo a poškodilo krycie vozidlo aj čelo svojho auta. Veľkým šťastím bolo, že v čase nárazu boli geodeti mimo zrážky, vodič krycieho vozidla sedel v ňom. Vodič nákladného auta neprispôsobil rýchlosť momentálnej situácii na ceste a zrážka mohla mať vážnejšie následky," priblížila Žgravčáková.

 

Oceľové a betónové zvodidlá mení a dopĺňa NDS naprieč celým Slovenskom na vyše 167 kilometroch diaľnic a rýchlostných ciest. Medzi nimi sú úseky D1 Trnava – Lúka, D1 Liptovský Mikuláš – Važec, D1 Prešov – Budimír, R1 Trnava – Nitra a R1 Žiar nad Hronom – Zvolen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies