Niektorí robotníci stále čakajú na výplatu za Soči

NETKY.SK • 19 Február 2014, 12:58 • 2 min
Niektorí robotníci stále čakajú na výplatu za Soči

SOČI - Športoviská a ďalšia infraštruktúra pre zimné olympijské hry v Soči sú stále zaťažené morálnym dlhom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nie všetci robotníci, ktorí sa podieľali na ich budovaní, dostali riadne zaplatené. Podpredseda ruskej vlády Dmitrij Kozak deň pred otváracím ceremoniálom sľúbil, že všetky záväzky uhradia do 14. februára. Hovoril vtedy o sume 2 milióny rubľov. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ešte 10. februára informoval, že nezodpovedné spoločnosti dostanú pokuty a budú musieť zaplatiť kompenzácie.

"Nemôžem potvrdiť, že by peniaze dostal každý jeden robotník. Napriek tomu sa veci významne pohli dopredu, vôľa tu je a MOV spraví maximum, aby sa situácia vyriešila," povedal v stredu riaditeľ MOV pre komunikáciu Mark Adams. 

Vyšetrovanie odhalilo, že 500 firiem si nesplnilo svoje finančné povinnosti voči zamestnancom, celkovo nebolo vyplatených 8 miliónov dolárov. Podľa údajov MOV svoje peniaze zatiaľ dostalo 6175 robotníkov. 
V Soči a okolí si privyrábali najmä pracujúci zo stredoázijských krajín, ako sú Tadžikistan, Kirgizsko či Uzbekistan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies