Poslanci z ĽSNS sa nevzdajú funkcií v BBSK, Schlosár: Politici by znova začali kradnúť

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 19:18 • 2 min
Poslanci z ĽSNS sa nevzdajú funkcií v BBSK, Schlosár: Politici by znova začali kradnúť

BRATISLAVA - Niektorí poslanci Národnej rady SR za ĽSNS sa nevzdajú funkcií v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK). Uvádza sa to v Deklarácii ĽSNS o pôsobení poslancov strany vo verejných funkciách, ktorú médiám zaslal podpredseda strany Rastislav Schlosár.

slovakia

left justify in out

"My, predstavitelia politickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko sme si plne vedomí toho, že ak by sme sa ako poslanci NR SR vzdali verejných funkcií v BBSK, znamenalo by to dobrovoľné odovzdanie kraja naspäť tým, ktorí ho v minulosti zbedačili. Výsledky našej práce a úspory by vyšli nazmar a štandardní politici by mohli znova začať kradnúť," uvádza sa v texte deklarácie.

 

Predstaviteľov ĽSNS skúsenosti z práce v BBSK presvedčili o nedostatku kompetencií riešiť celoslovenské problémy na úrovni kraja. "Tieto je možné riešiť len na pôde parlamentu a vlády. Práve preto sme sa zúčastnili na parlamentných voľbách. Naším cieľom vo voľbách bolo získať možnosť ovplyvňovať dianie na celoslovenskej úrovni a nie ďalšie platy či osobné výhody. Preto sme sa rozhodli vzdať tých verejných funkcií v BBSK, kde to bolo možné," píše ĽSNS v deklarácii s tým, že verejné funkcie, ktoré si poslanci ponechali, budú vykonávať len za minimálnu mzdu.

 

Medzi poslancov NR SR za ĽSNS, ktorí si funkcie ponechali a budú ich tak vykonávať za minimálnu mzdu, patrí šéf strany Marian Kotleba, ktorý je predsedom BBSK. Na pozíciách ostávajú aj Milan Uhrík ako riaditeľ Úradu BBSK, Martin Kotleba ako referent pre investície a Jana Nehézová ako vedúca oddelenia sociálnych služieb a zdravotníctva Úradu BBSK.

 

Poslanec Martin Beluský sa vzdal funkcie generálneho riaditeľa a podpredsedu predstavenstva Banskobystrickej regionálnej správy ciest, a.s. Funkcie predsedu predstavenstva v tejto spoločnosti sa vzdal Rastislav Schlosár, naďalej však bude zástupcom riaditeľa Úradu BBSK. Ján Kecskés sa vzdal pozície tajomníka predsedu BBSK a z funkcie predsedu Dozornej rady Banskobystrickej regionálnej správy ciest, a.s., odišiel Stanislav Mizík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies