Niektorí poslanci NRSR dnes predložia návrh na odvolanie premiéra Matoviča

NETKY.SK • 21 Júl 2020, 06:50 • 2 min
Niektorí poslanci NRSR dnes predložia návrh na odvolanie premiéra Matoviča

BRATISLAVA - Spoločný návrh na odvolanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho spolu so stranou Smer-SD a ďalšími štyrmi nezaradenými poslancami Národnej rady (NR) SR.

slovakia

left justify in out

SMER-SD sympatizuje s návrhom 

Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár doplnil, že v strane uvítali Pellegriniho krok pridať sa k iniciatíve Smeru-SD. Hovorca Smeru-SD Ján Mažgút potvrdil jeho slová. Dodal, že návrh predloží Blanár v dnešných hodinách.

 

img

 

Podpisy sa už zbierajú

Poslanci okolo Pellegriniho minulý týždeň vyzvali premiéra, aby z funkcie odstúpil pre kauzu svojej diplomovej práce. Tvrdia, že zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády. Podobne to vidia aj poslanci Smeru-SD. Obe strany začali zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Potrebných je aspoň 30 podpisov.

 

img

 

Ľuďom sa ospravedlnil 

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Odpísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov. Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom. Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona