Niektorí nelegálni migranti sú vo Švédsku sexuálne zneužívaní staršími ľavicovými aktivistkami

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 13:39 • 2 min
Niektorí nelegálni migranti sú vo Švédsku sexuálne zneužívaní staršími ľavicovými aktivistkami

ŠTOKHOLM - Švédsko má ďalší škandál s dobrovoľníkmi pomáhajúcimi afganským migrantom. Švédsky ľavicový politik Stefan Lindquist tvrdí, že vo väčšine prípadov ženské dobrovoľníčky migrantom ponúkajú pomoc za sexuálne protislužby, píše server nyheteridag.se.

slovakia

left justify in out

Lindquist, ktorý chce odhaliť zneužívanie afganských mladíkov, hovorí, že vie o tom, že ženy chcú sex výmenou za jedlo alebo ubytovanie, ale vie o jednom prípade znásilnenia mladého migranta mužom.

 

Tvrdí, že „ženy bez škrupúľ“ chlapcov kontaktujú, pozvú ich k sebe domov a používajú ich na všetko od „otrockých prác po sexuálne zneužívanie“. Obvinenie je založené na svedectve mladíkov a ľudí, ktorí im pomáhajú.

 

Lindquist prípady oznámil polícii. Ide vraj najmenej o desať prípadov, v dvoch z nich ide o mužských páchateľov, zvyšné sú ženy. Za svoju aktivitu sa dočkal zablokovania na facebookových stránkach „Stop deportáciám“, administrátori ktorých vraj o všetkom vedeli. Stránky skupiny boli medzitým zmenené z verejných na tajné, píše server stredoevropan.cz.

 

„Tí chlapci sa sami neodvažujú ísť na políciu, pretože sú vo Švédsku nelegálne. Tie staršie ženy je bez výčitiek zneužívajú,“ hovorí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona