Niektorí inžinieri Volkswagenu priznali manipuláciu s emisiami

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:08 • 2 min
Niektorí inžinieri Volkswagenu priznali manipuláciu s emisiami

BERLÍN - Niekoľkí inžinieri spoločnosti Volkswagen (VW) priznali manipulácie s údajmi o emisiách oxidu uhličitého. Zároveň informovali, že ambiciózne ciele bývalého šéfa spoločnosti Martina Winterkorna bolo náročné splniť.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom noviny Bild am Sonntag, ktoré taktiež uviedli, že inžinieri manipulovali s tlakom v pneumatikách a miešali naftu s motorovým olejom, aby znížili spotrebu. Tieto podvody sa podľa dostupných informácií začali v roku 2013 a pokračovali do jari tohto roku.

 

Spoločnosť Volkswagen odmietla tieto správy komentovať. "Zamestnanci v rámci vnútorného vyšetrovania naznačili nezrovnalosti v údajoch o spotrebe. To, ako sa to však stalo, je vecou pokračujúceho konania,“ uviedla spoločnosť. Noviny Bild am Sonntag uviedli, že spoločnosť VW skúma, kto by mal byť v súvislosti so zisteniami suspendovaný. Inžinier, ktorý podvody zverejnil, by však mal mať možnosť zostať.

 

Automobilka VW našla minulý týždeň nezrovnalosti v údajoch o emisiách oxidu uhličitého, ktoré sa týkajú ďalších 800 tis. áut. Spoločnosť uviedla, že s novými odhaleniami sa spája ekonomické riziko, ktoré je vyčíslené na dve miliardy eur. Tieto problémy s emisiami by sa mali týkať väčšinou menších naftových motorov a jedného benzínového.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies