Niektoré úseky železničných tratí sú stále neprejazdné

NETKY.SK • 29 Október 2017, 19:04 • 2 min
Niektoré úseky železničných tratí sú stále neprejazdné

BRATISLAVA - Silný vietor zapríčinil v priebehu nedele krátkodobú či dlhšie trvajúcu neprejazdnosť celkovo 13 úsekov železničných tratí, postihnuté bolo najmä Záhorie. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

Premávku zablokovali spadnuté stromy priamo na trať, ale aj časti stromov, ktoré popadali na trakčné vedenie. "Stále je neprejazdný úsek medzi Zohorom a Devínskou Novou Vsou, a tiež úsek Veľké Leváre - Sekule - Malacky," uviedla hovorkyňa ŽSR. Problém je stále podľa jej informácií aj v úseku medzi Čadcou a Krásnom nad Kysucou, kde opäť spadol strom. Neprejazdné z dôvodu nepriaznivého počasia a sneženia sú aj trate ozubnicovej železnice medzi Štrbou a Štrbským Plesom i Tatranskej elektrickej železnice v úseku Štrbské Pleso - Vyšné Hágy.

 

"Krátkodobé výpadky trakčného vedenia sme zaznamenali aj v úsekoch na strednom Slovensku, napríklad v okolí Banskej Bystrice," dodala Pavliková. Na odstránení následkov veternej smršte pracujú v teréne podľa jej slov všetci pracovníci ŽSR, ktorí majú pohotovosť. "Je však potrebné vnímať, že po odstránení problému v jednom úseku, vznikne na inom úseku ďalší," komentovala dnešnú situáciu.

 

Cestujúci tak i naďalej musia počítať s výrazným zdržaním niektorých vlakov vrátane medzinárodných rýchlikov. Detailné informácie o meškaní vlakov možno nájsť na twitterovom účte Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies