Niektoré trolejbusy v Bratislave jazdia oddnes inak

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 10:40 • 2 min
Niektoré trolejbusy v Bratislave jazdia oddnes inak

BRATISLAVA – Niektoré trolejbusy v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) jazdia od dnešného dňa inak. Na linkách sa menia najmä jazdné časy a z Mierovej ulice je trolejbusová doprava vylúčená.

slovakia

left justify in out

Zmena sa týka aj autobusu číslo 21, ktorý premáva medzi Devínskou Novou Vsou a autobusovou stanicou. Od dnešného dňa má novú zastávku Vápenka, ktorá je na znamenie. Trolejbusové linky číslo 203 a 207 už nebudú jazdiť v popoludňajšej špičke každých 15 minút, ale po novom každých 12. "Linky boli obmedzené ešte v roku 2007 pôvodne z dôvodu nedostatku vodičov, neskôr pre nedostatok vozidiel," informuje portál imhd.sk. Interval sa zlepšuje aj na linke číslo 211, popoludní ho skracujú z 30 minút na 12. 

 

Od Vojenskej nemocnice tiež od dnes chodí trolejbus 211 a 212 o minútu skôr. Portál imhd.sk to odôvodňuje nerealizovaním buspruhu. Trolejbusy majú totiž občas až osemminútové meškania, keď odchádzajú z Patrónky na ďalšiu zastávku v smere na Kramáre. Bratislavský magistrát chcel mestskú dopravu uprednostniť buspruhom, Krajský dopravný inšpektorát však začiatkom roka tvrdil, že opatrenia sú nekoncepčné. 

 

Trolejbusy od dnešného dňa nepremávajú po Mierovej ulici. Dôvodom je rekonštrukcia kanalizácie, informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB). "Trolejbusy linky číslo 208 budú premávať cez Gagarinovu ulicu, pričom nástupište na konečnej zastávke Cintorín Vrakuňa bude na Popradskej ulici spoločne s trolejbusmi a autobusmi v smere do centra mesta," uvádza DPB. Dočasná organizácia dopravy potrvá podľa podniku zrejme až do októbra.

 

Jazdné časy sa oddnes menia aj na troch nočných linkách – N44, N47 a N72.

 

Od 1. mája sa rovnako zmenili názvy dvoch zastávok MHD. Zastávka Poštová sa premenovala na Poštová – Martinus a Slovnaft Aréna na Zimný štadión.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona