Niektoré teplárne spaľujú namiesto odpadu kvalitné drevo

NETKY.SK • 12 August 2014, 09:00 • 2 min
Niektoré teplárne spaľujú namiesto odpadu kvalitné drevo

BRATISLAVA - Viaceré teplárne po celom Slovensku spaľujú podľa denníka Pravda namiesto málo kvalitnej drevnej hmoty, o ktorú nemá nikto záujem, vysokokvalitné drevo.

slovakia

left justify in out

Podľa ochranárov sú možným dôvodom takého konania eurofondy, ktoré tečú do podpory spaľovania biomasy. Ochranári tvrdia, že teplárňam sa vďaka eurofondom oplatí nakúpiť kvalitné drevo a následne spáliť. Ochranári nevylučujú ani to, že tento biznis je organizovaný a jeho aktérom môže prinášať milióny eur ročne.

 

Denník sa obrátil aj na Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Šéf úradu Jozef Holjenčík potvrdil, že kontrolóri už o tom informácie majú. "Úrad vykonal viacero kontrol, v teplárňach i elektrárňach spaľujúcich drevnú štiepku. Získané informácie postúpime orgánom činným v trestnom konaní", vyjadril sa Holjenčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies