Niektoré obce v regióne Novej Bane a Banskej Štiavnice sú stále bez vody a elektriny

NETKY.SK • 2 Február 2015, 15:09 • 2 min
Niektoré obce v regióne Novej Bane a Banskej Štiavnice sú stále bez vody a elektriny

BANSKÁ ŠTIAVNICA/NOVÁ BAŇA - Po uplynulom víkende sú stále niektoré obce a časti miest v regióne Novej Bane a Banskej Štiavnice bez vody a elektriny.

slovakia

left justify in out

"Tam, kde je prerušená dodávka elektrickej energie, tak naďalej ostáva prerušená aj dodávka vody," uviedla hovorkyňa Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, a. s., Slavomíra Vogelová. Bez vody je ešte stále napríklad banskoštiavnické sídlisko Drieňová či obec Banský Studenec. "V Novej Bani zostali ešte bez vody vyššie položené lokality, nakoľko je tam potrebné dočerpať vodojemy," dodala. 
     

Dodávka pitnej vody v týchto lokalitách bude podľa jej slov obnovená vtedy, keď bude obnovená aj dodávka elektrickej energie. "Hneď ako bude elektrická energia, tak sa spustia čerpadlá a bude aj pitná voda," dodala s tým, že v niektorých lokalitách spoločnosť zabezpečila náhradné zásobovanie obyvateľov pitnou vodou cisternami.
     

Problémy s dodávkami mali napríklad aj v Banskej Belej. Kým dodávky vody boli v obci podľa starostu Branislava Babiráda obnovené v nedeľu poobede, dolná časť dediny je stále bez elektrickej energie. Problémy však hlásia aj z Podhoria, Banského Studenca či Močiara. 
     

V poslednej menovanej obci sú bez elektrickej energie od piatka (30. 1.). "Dúfam, že čoskoro bude dodávka obnovená," podotkla starostka Adriana Vančová. Ľudia podľa jej slov tento stav zvládajú dobre, na podobné situácie sú zvyknutí. "My tu mávame dosť často takéto prípady, mávame veľa snehu, takže u nás už majú občania pokúpené aj svoje agregáty," dodala na margo aktuálnej situácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies