Niektoré ministerstvá chce Orbán z Budapešti presťahovať

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 11:10 • 2 min
Niektoré ministerstvá chce Orbán z Budapešti presťahovať

BUDAPEŠŤ - Sídla niektorých ministerstiev navrhol maďarský premiér Viktor Orbán presťahovať z Budapešti do iných miest. Úloha hlavného mesta v živote krajiny a v centrálnej štátnej správe bola doteraz rozhodujúca a takmer výhradná, preto prišiel nápad presťahovať sídla niekoľkých rezortov do oblastí mimo Budapešti, zdôvodnil dnes predseda zákonodarného výboru parlamentu Gergely Gulyás z vládnej strany Fidesz.

slovakia

left justify in out

Vo verejnoprávnej televízii Gulyás konštatoval, že Budapešť má 1,8 milióna obyvateľov a v celej Peštianskej župe žijú a pracujú celkom tri milióny ľudí. "Okrem nich žije v Maďarsku ešte sedem miliónov," dodal politik Fideszu.

 

Nová hovorkyňa vlády Éva Kuruczová minulý piatok po prvej schôdzke Orbánovej novej vlády oznámila, že úrad vlády sa do 15. marca 2016 presťahuje do karmelitánskeho kláštora vedľa prezidentského paláca na budínskom Hradnom vrchu.

 

Orbán požiadal ministra obrany Csabu Hendeho, aby preveril možnosti presťahovania sídla rezortu do Székefehérváru, a ministra pôdohospodárstva Sándora Fazekasa, aby preveril možností presťahovania jeho ministerstva do Debrecína. Oba orgány by sa mali presťahovať tiež do 15. marca 2016. 

 

Do konca tohto roka by sa do Kecskemétu mala presťahovať kancelária štátneho tajomníka úradu vlády pre rozvoj vidieka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona