Niektoré lety do Egypta zrušili, iné prichádzajú poloprázdne

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 18:21 • 2 min
Niektoré lety do Egypta zrušili, iné prichádzajú poloprázdne

KÁHIRA - Sedem letov do Egypta zrušili a ostatné prichádzajú obsadené iba na 50 percent, čo je dôsledok týždeň trvajúcich zrážok, pri ktorých zahynulo 84 ľudí. Oznámili to dnes predstavitelia letiska v egyptskom hlavnom meste Káhira, na ktorých sa odvoláva tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cestujúcich z Jemenu, Saudskej Arábie, Sudánu a Talianska, ako aj zo Sýrie a Libanonu dnes premiestnili do iných lietadiel vzhľadom na malú obsadenosť sedadiel. Z Damasku a Bejrútu prichádza menej pasažierov, pretože Sýrčania utekajúci pred občianskou vojnou vo svojej krajine teraz potrebujú do Egypta víza, keďže sa zmenili bezpečnostné predpisy.

Nemenovaní predstavitelia káhirského letiska uviedli, že vyše 55 percent sedadiel v lietadlách do Káhiry bolo za posledné tri dni prázdnych. Politické nepokoje trvajúce posledné dva roky poškodili cestovný ruch v Egypte, čo oslabuje ekonomiku krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies