Niektoré cesty vo Vysokých Tatrách zasypal sneh, treba zvýšiť opatrnosť

NETKY.SK • 24 Október 2018, 16:15 • 2 min
Niektoré cesty vo Vysokých Tatrách zasypal sneh, treba zvýšiť opatrnosť

VYSOKÉ TATRY – Prvé snehové zrážky v noci z utorka (23. 10.) na stredu vytiahli do terénu cestárov z regiónu Vysokých Tatier.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla uviedol, že vzhľadom k nepriaznivým prognózam počasia opätovne aktivoval výkon zimnej údržby ciest v utorok večer.

 

„Mali sme už aj prvé výjazdy počas uplynulej noci, keď sme zasahovali najmä na cestách vo Vysokých Tatrách, kde sme prepluhovali zhruba 120 kilometrov a posypali zhruba 60 kilometrov ciest. Na ostatných cestách bola situácia pokojná a nebolo potrebné tam zasahovať,“ priblížil Barilla. Hoci sú cesty ešte teplé a väčšinou sa na nich sneh topí, boli miesta, kde sa snehová pokrývka udržala a bolo potrebné ich upraviť.

 

Šéf podtatranských cestárov doplnil, že všetky cesty sú zatiaľ prejazdné bez problémov. Aj v priebehu dňa však na niektorých úsekoch vo Vysokých Tatrách bolo potrebné komunikácie prepluhovať a posypať. Sneženie postupne prešlo aj do nižších polôh v regióne.

 

„V teréne sú v súčasnosti tri sypače,“ doplnil Barilla a upozornil na zimné obdobie na cestách a vyzval k opatrnosti najmä vodičov, ktorí si ešte neprezuli zimné pneumatiky. V tatranskom a podtatranskom regióne naďalej sneží, prípadne v nižších polohách prší, takže podmienkam na cestách treba podľa Barillu prispôsobiť jazdu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona