Niektoré banky postupne prechádzajú na bezpapierové zmluvy

NETKY.SK • 7 December 2015, 15:16 • 2 min
Niektoré banky postupne prechádzajú na bezpapierové zmluvy

BRATISLAVA - Banky na Slovensku postupne pristupujú k elektronickému vybavovaniu zmlúv. Vo VÚB banke sa celý proces vybavenia pôžičky od decembra presunul z papierových tlačív na displej tabletu a v závere stačí digitálny podpis.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informuje portál voFinanciach.sk, pre niektoré z bánk je digitalizácia samozrejmosť, ako napríklad pre on-line banku Zuno. Iné na využití možností digitálnej identifikácie klienta ešte len pracujú.


VÚB banka má snahu dostať všetku dokumentáciu do elektronickej podoby a chce využívať bezpapierové možnosti aj pri ostatných produktoch. V pobočkách Slovenskej sporiteľne majú už od roku 2013 špeciálne podpisové tablety. Pred niekoľkými týždňami začala banka klientom cez novú webstránku ponúkať aj účty. Ide čisto on-line proces. Klienti sporiteľne nemusia pritom chodiť do pobočky, ani za nimi neposielajú kuriérov s papierovou zmluvou.


Niektoré banky však na nových možnostiach ešte len pracujú. Otázka digitalizácie pobočiek je predčasná napríklad pre OTP Banku Slovensko. "Na využití možností digitálnej identifikácie klienta pracujeme,“ povedal pre portál voFinanciach.sk hovorca OTP Banky Peter Ohrajter. Sberbank Slovensko priebežne zvažuje množstvo opatrení v tomto smere. "V budúcnosti to možno bude aj zavedenie bezpapierovej pobočky, nateraz však so zavedením podobnej novinky v pobočkovej sieti Sberbank Slovensko nepočítame,“ dodal hovorca Sberbank Slovensko Jakub Mendel.


V prípade internetových bánk je otázka digitalizácie a moderných technológií prioritou. Banka Zuno ako on-line banka má proces vybavenia pôžičiek plne digitalizovaný. "Bezpapierovo je možné v prípade voľby on-line založiť si v Zuno banke aj účet,“ doplnil PR manager Zuno Bank Ivo Trávniček. Klienti mBank si môžu vybrať, či preferujú elektronické zaslanie náležitostí alebo papierovú formu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies