Niekto sa v Nemecku pokúsil podpáliť dom s mešitou

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 19:39 • 2 min
Niekto sa v Nemecku pokúsil podpáliť dom s mešitou

ULM - Obytný dom v Ulme v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, v ktorého zadnej časti sa nachádza mešita, sa v noci na pondelok stal terčom podpaľačského útoku. Požiar, ktorý spôsobili zatiaľ neznámi páchatelia, uhasila posádka policajnej patroly.

slovakia

left justify in out

Ani v mešite, ani v tureckej predajni s ovocím a zeleninou v tom istom objekte nevznikli nijaké škody, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje. Útok odsúdil primátor Ulmu Gunter Czisch, ktorý sa nechal počuť, že bez ohľadu na motív činu konali páchatelia nedbalo a nezodpovedne, pričom riskovali životy a zdravie spoluobčanov.

 

Viacero podpaľačských útokov na mešity alebo nemecko-turecké spolky hlásili v ostatných dňoch nielen z Bádenska-Württemberska a hlavného mesta krajiny Berlína, ale aj zo spolkových krajín Severné Porýnie-Vestfálsko a Šlezvicko-Holštajnsko. Vyšetrovatelia predpokladajú, že to môže súvisieť s vojenskou ofenzívou Turecka v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies