Niekto otrávil chráneného dravca v hodnote 6-tisíc eur. Páchateľovi za nechutný čin hrozí väzenie

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 15:03 • 2 min
Niekto otrávil chráneného dravca v hodnote 6-tisíc eur. Páchateľovi za nechutný čin hrozí väzenie

SKALICA - Policajti v katastri mesta Holíč riešia prípad, ktorý nemá obdoby. Niekto nebezpečnou látkou otrávil chránenú samičku orliaka morského. Prípad už rieši vyšetrovateľ zo Skalice.

slovakia

left justify in out

Polícia o tomto čine informuje skrz ich profil na sociálnej sieti s tým, že policajnú hliadku z Holíča včera zavolali ochranári k usmrtenému dospelému dravcovi. Po preverení situácie si prípad prevzal vyšetrovateľ zo Skalice.

 

"Privolaný veterinár uhynutého orliaka zaistil a bude podrobený znaleckému skúmaniu v Bratislave. Spoločenská hodnota chráneného orliaka, pravdepodobne 3 ročnej samice, je bezmála 6000 eur. Policajti nenašli pri obhliadke okolia žiadne podozrivé látky," uvádzajú v príspevku policajti. 

 

CHRÁNENÝ DRAVEC BOL OTRÁVENÝ NEBEZPEČNOU LÁTKOU: POLÍCIA VYŠETRUJE AJ TAKÉTO PRÍPADY, KEĎ SA UBLIŽUJE ZVIERATÁM Polícia...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Utorok 9. marca 2021

 

Polícia v spolupráci s ochranármi dnes prehľadávajú brehy rieky Morava, aby zistili, či sa tam nenachádza viacero uhynutých živočíchov.


"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych
látok, vysoko rizikových chemických látok a vysoko rizikových biologických agensov a toxínov a prečiny pytliactva a porušovania ochrany rastlín a živočíchov,"
informujú policajti ďalej a dodávajú, že za tento čin hrozí v  prípade dokázania viny páchateľovi odňatie slobody až na 6 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies