Niekto odpočúval detektívov vyšetrujúcich kauzu Bocianie hniezdo

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 16:14 • 2 min
Niekto odpočúval detektívov vyšetrujúcich kauzu Bocianie hniezdo

PRAHA - Detektívov z hospodárskej kriminálnej polície v Prahe, ktorí sa venujú vyšetrovaniu možného dotačného podvodu v súvislosti s farmou Bocianie hniezdo (Čápí hnízdo), ktosi monitoroval.

slovakia

left justify in out

V ich kanceláriách sa totiž našli odpočúvacie zariadenia, informoval dnes denník Právo s odvolaním sa na dva nezávislé zdroje.


Podľa jedného z nich sa v spomínaných priestoroch nenašli iba mikrofóny, ale aj kamera monitorujúca celú miestnosť.


Hospodárska kriminálka skúma dotáciu pre farmu, ktorá je medzičasom opäť súčasťou holdingu Agrofert vicepremiéra a ministra financií ČR Andreja Babiša, a to na základe anonymného trestného oznámenia. Prípad vyšetruje aj Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF).


Mediálne informácie o odpočúvaní detektívov odmietli komentovať tak šéf odboru hospodárskej kriminality pražskej polície Pavel Klučka, ako aj hovorkyňa Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov Radka Sandorová či hovorca Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu Pavel Hanták.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies