Niekto musí chrániť potenciálne obete šialenej streľby

NETKY.SK • 18 Október 2010, 11:54 • 2 min
Niekto musí chrániť potenciálne obete šialenej streľby

Niekto musí chrániť potenciálne obete šialenej streľby

slovakia

left justify in out

Efektívnosť, otvorenosť a bezpečnosť. To sú tri piliere, na ktorých chce stavať vedenie ministerstva vnútra. Povedal to dnes na tlačovej konferencii šéf rezortu Daniel Lipšic (KDH), keď hodnotil svojich prvých 100 dní vo vláde.
Pod efektívnosťou Lipšic rozumie "veľmi radikálne šetrenie", ktoré vo svojom rezorte spustil. Zdôraznil, že šetrí sa na úradníkoch, nie na bezpečnosti. Minister zvažuje racionalizáciu verejnej správy, šetriť však nebude na policajtoch, hasičoch a záchranároch. V rámci otvorenosti Lipšic chce, aby bezpečnostné štruktúry neboli chápané ako represívny orgán, pokiaľ nejdú po kriminálnikoch. S tým má súvisieť aj zmena systému informovania o činnosti dopravnej polície. "Zdá sa, že ten nový systém z časti funguje," povedal Lipšic.
Po tragédii v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, rezort vnútra podľa Lipšica reagoval zmenami vo výzbroji policajtov. V rámci pilieru bezpečnosti minister spomenul snahu o sprísnenie legálnej držby zbraní. Boli vytypované oblasti zvýšenej kriminality, v ktorých by mala byť budúci rok zvýšená hliadková činnosť polície. Lipšic plánuje aj veľkú reorganizáciu v Policajnom zbore. Policajtov by malo byť viac v uliciach a menej v kanceláriách.
Lipšic na novinársku otázku, ako vidí priechodnosť svojho návrhu o sprísnení držania zbraní v Národnej rade SR, ktorý tam zožal kritiku, reagoval: "Minulý týždeň posunul parlament novelu do druhého čítania, takže myšlienka má zjavne podporu." Dodal, že chápe, že poľovnícke a strelecké združenia chránia záujmy svojich členov, ale niekto musí chrániť aj potenciálne obete šialenej streľby.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona