Niekto blízko Viedne oslepoval laserom posádky pristávajúcich lietadiel

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 13:40 • 2 min
Niekto blízko Viedne oslepoval laserom posádky pristávajúcich lietadiel

VIEDEŇ - Polícia na severnom predmestí Viedne riešila prípad "laserových útokov" na dve dopravné lietadlá, ktorých posádky sa chystali pristáť na medzinárodnom letisku Schwechat. Agentúra APA o tom informovala v pondelok s odvolaním sa na policajné vyhlásenie.

slovakia

left justify in out

Kopiloti lietadiel spoločností Austrian Airlines a Eurowings krátko pred 21.00 h nahlásili riadiacej veži, že v priestore okolo obce Gerasdorf boli oslepovaní zeleným laserovým lúčom. Oba stroje i napriek tomu pristáli v súlade s letovým plánom.

 

Uvedenú oblasť polícia následne prehľadala, pričom tiež nasadila jeden zo svojich vrtuľníkov, páchateľa ani presné miesto, odkiaľ svetelný lúč vychádzal, však zatiaľ nedokázala identifikovať. Prípad vyhodnotený ako "úmyselné ohrozenie bezpečnosti leteckej dopravy" odovzdala na ďalšie riešenie prokuratúre v okresnom meste Korneuburg, informovala APA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona