Niekoľko tisíc ľudí prišlo na protestnú akciu k budove ukrajinského parlamentu v Kyjeve

NETKY.SK • 17 Október 2017, 16:45 • 2 min
Niekoľko tisíc ľudí prišlo na protestnú akciu k budove ukrajinského parlamentu v Kyjeve

KYJEV - V centre ukrajinského hlavného mesta, pretrváva protestná akcia s požiadavkou uskutočniť politické reformy. Niektoré hovoria o Porošenko.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov ukrajinských médií, pri budove parlamentu sa nachádza približne 6000 ľudí a na zabezpečenie poriadku a bezpečnosti privolali štátnu armádu. V dave sa dajú spozorovať vlajky nielen politických strán, ale aj nacionalistických.

 

Medzi požiadavkami protestujúcich sa nachádza: likvidácia poslaneckej imunity, zmena volebného práva a vytvorenie antikorupčných súdov po celej krajine.

 

Porošenko dal do parlamentu návrh na zrušenie poslaneckej imunity

 

Pod stenami ukrajinského parlamentu sa nachádza policajná a vojenská čata, všetky prístupové cesty v centre Kyjeva sú uzatvorené. V parku, oproti budovy parlamentu sú rozmiestnené veľkokalibrové armádne delá, z ktorých odzneli prvé výstrely. Podľa oficiálnej verzie, poskytnutej médiám, to je slávnostný ohňostroj na česť prezidenta Malty, ktorý prišiel na oficiálnu návštevu do Ukrajiny.

 

Medzitým, sa viacerí experti zhodli na tom, že je to metóda psychologického zastrašovania tých, kto plánuje obsadiť vládnu budovu ukrajinského parlamentu. Prezident Porošenko už začal pracovať nad požiadavkami protestujúcich a vzniesol zmeny do Konštitúcie - konkrétne o poslaneckej imunite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies