Niekoľko tipov pre turistov: Amsterdam, Brusel, Kodaň, Bristol a jazero Lure

NETKY.SK • 7 August 2012, 11:19 • 2 min
Niekoľko tipov pre turistov: Amsterdam, Brusel, Kodaň, Bristol a jazero Lure

Niekoľko tipov pre turistov Amsterdam, Brusel, Kodaň, Bristol a jazero Lure - Cestovanie Prinášame niekoľko aktuálnych ponúk pre návštevníkov európskych metropol, ako ich dnes zverejnila agentúra DPA HOLANDSKÝ TEMATICKÝ PARK PREDSTAVÍ SEVERNÉ MORE

slovakia

left justify in out

img

Prinášame niekoľko aktuálnych ponúk pre návštevníkov európskych metropol, ako ich dnes zverejnila agentúra DPA:

      HOLANDSKÝ TEMATICKÝ PARK PREDSTAVÍ SEVERNÉ MORE

      Amsterdam - Holandský tematický park Dolfinarium otvára novú časť venovanú Severnému moru. Interaktívna atrakcia je určená všetkým vekovým kategóriám. Návštevníci využijú svoje zmysly na to, aby sa dozvedeli viac o mori - od čuchu, cez ochutnanie slanej vody až po možnosť dotknúť sa v nádrži niektorých z väčších rýb Severného mora.
      www.dolfinarium.nl

      BRUSELSKÝ KRÁĽOVSKÝ PALÁC MOŽNO DO 9. SEPTEMBRA NAVŠTÍVIŤ BEZPLATNE

      Brusel - Kráľovský palác v Bruseli zostane otvorený pre verejnosť až do 9. septembra; návštevníci si ho môžu pozrieť bezplatne od utorka do nedele, od 10.30 do 16.30 H, informovala Belgická turistická kancelária. Okrem iného uvidia tanečné sály z 18. a 19. storočia a kolekciu umeleckých diel.
      
      KODAŇ BUDE MAŤ NOVÉ LÁKADLO PRE MILOVNÍKOV PIVA

      Kodaň - Dánsky pivovar Carlsberg zmení svoje historické sídlo v Kodani na multimediálne tematické centrum pre návštevníkov. Premena sa uskutoční do roku 2016; starý pivovar sa stane centrom novej mestskej časti. Víťazný návrh z architektonickej súťaže počíta s tým, že návštevníkom predstavia názorné ukážky varenia piva v minulosti, vrátane ochutnávky. Krištáľový pavilón ponúkne aj vyhliadku na Kodaň.  
      OBLOHU NAD BRISTOLOM ZAPLNÍ VYŠE 100 TEPLOVZDUŠNÝCH BALÓNOV

      Bristol - Medzinárodná Balónová fiesta zaplní v dňoch 9.-12. augusta oblohu nad juhoanglickým Bristolom stovkou teplovzdušných balónov rozličných tvarov a farieb. Jedna z piatich najväčších akcií pod otvoreným nebom v Británii vznikla v roku 1978. Očakávajú na nej vyše pol milióna návštevníkov.
      www.visitbristol.co.uk

      NÁVŠTEVU DRÁŽĎAN SI TREBA NAPLÁNOVAŤ NA DNI MESTSKÉHO FESTIVALU

      Drážďany - "Umenie sa stretáva s vedou" je heslom tohtoročného Festivalu mesta Drážďany, ktorý sa uskutoční v dňoch 17.-19. augusta na námestí Theaterplatz a v jeho okolí. Na veľkom javisku tam vystúpia filharmonický orchester, Štátna operetná spoločnosť a súbor Divadla mladej generácie. Výrobu piva uvidia návštevníci na námestí Neumarkt. Na brehoch rieky Labe budú prezentované vynálezy zo stredoveku. Festival vyvrcholí v posledný večer ohňostrojom. www.dresdner-stadtfest.com

      HRIEŠNY TANEC PO 25 ROKOCH: FESTIVAL PRI JAZERE LURE
      
      Jazero Lure, Severná Karolína (USA) - Hoci je to ťažko uveriť, filmový trhák Hriešny tanec mal v kinách premiéru pred 25 rokmi. Pri jazere Lure, kde bol film nakrútený, sa v dňoch 17.-18. augusta uskutoční Festival hriešneho tanca (Dirty Dancing Festival). Okrem premietania filmu na brehoch jazera ponúkne tanečné kurzy a rozličné súťaže.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies