Niekoľko obcí si bude opäť voliť starostov a miestnych poslancov

NETKY.SK • 17 Február 2015, 14:43 • 2 min
Niekoľko obcí si bude opäť voliť starostov a miestnych poslancov

BRATISLAVA - Niekoľko slovenských obcí si v sobotu 7. marca zopakuje voľby starostov a miestnych poslancov. Starostov si má v doplňujúcom hlasovaní voliť 15 obcí. Predvolebná kampaň sa v obciach začne v stredu 18. februára a skončí sa 48-hodinovým moratóriom (5. 3.). Informuje o tom ministerstvo vnútra na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Dôvody na opakovanie volieb sú rôzne. V niektorých obciach sa hlasovanie dosiaľ nekonalo, keďže tam nikto o spomínané funkcie neprejavil záujem. V niektorých obciach sa starostu nepodarilo zvoliť, lebo kandidáti mali rovnaký počet hlasov.

 

V obci Buzitka budú v marci voliť preto, že tak rozhodol Ústavný súd SR. V riadnom termíne v Buzitke starostu nevolili pre sťažnosť nezaregistrovaného kandidáta na starostu Miroslava Malatinca. Súd mu dal za pravdu.

 

Okrem Buzitky sa voľby starostov uskutočnia v obciach Hubice, Dolné Dubové, Branč, Lužany, Ižipovce, Jasenové, Varín, České Brezovo, Veľký Lom, Ondavka, Zálesie, Harakovce, Brežany, Kuzmice. V niektorých z nich budú ľudia voliť aj miestnych poslancov.

 

Iba miestnych poslancov budú vyberať obyvatelia obcí Horný Bar, Smolinské, Naháč, Melčice-Lieskové, Jalovec, Jamník, Pavčina Lehota, Lopušné Pažite, Stránske, Kunešov, Poľanovce, Podhradík, Nižná Pisaná, Chrasť nad Hornádom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona