Niekoľko lyžiarov sa zranilo na Chopku, pomáhal aj vrtuľník

NETKY.SK • 5 Marec 2016, 10:46 • 2 min
Niekoľko lyžiarov sa zranilo na Chopku, pomáhal aj vrtuľník

BRATISLAVA - Záchranári Horskej zdravotnej služby (HZS) zasahovali v piatok krátko po sebe v oblasti Chopku zranených lyžiarov, ktorá lyžovali vo voľnom teréne.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Horská záchranná služba, v Lukovom kotli spadol 26-ročný slovenský lyžiar a nárazom o skaly si poranil nohu a spôsobil si tržné poranenie v oblasti tváre. Záchranári HZS ho na mieste ošetrili a na kanadských saniach transportovali na Lúčky, kde ho odovzdali posádke Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP).


V Derešskom kotli si počas lyžovania spôsobil úraz ramena slovenský freeridista, ktorého musela z miesta nehody pomocou navijaka transportovať Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS). Zraneného freeridistu následne vysadili na Chopku, kde ho ošetrili a lekári a znova letecky previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.


V Nízkych Tatrách počas dňa záchranári HZS ošetrili ešte šesť zranených lyžiarov. V piatok sa uskutočnil aj tréning pred pretekmi Svetového pohára žien, ktorý zabezpečovali záchranári HZS spolu s lekármi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies