Niekdajšieho súpera Attilu Végha dobodali pred barom v Brazílii

NETKY.SK • 25 Január 2022, 18:19 • 2 min
Niekdajšieho súpera Attilu Végha dobodali pred barom v Brazílii

PELOTAS – Štyridsaťročný MMA zápasník Maiquel Falcao už nie je medzi nami. Brazílčanovi, ktorý si v minulosti zmeral sily s legendárnym Attilom Véghom, sa stala osudným návšteva nočného klubu v rodnej Brazílii.

slovakia

left justify in out

Bojovníka napadli v noci zo soboty na nedeľu pred barom v jeho rodnom meste neznámi útočníci. Falcao bol následne prevezený do nemocnice s bodnými ranami v oblasti brucha, kde podľahol zraneniam. Miestna polícia momentálne vyšetruje okolnosti incidentu.

 

 

Falcao odštartoval kariéru v Brazílii, kde si vybudoval bilanciu 25-3 (1) s 21 víťazstvami na KO. V roku 2010 debutoval v najprestížnejšej MMA organizácii sveta UFC, ale po prevalení škandálu z roku 2002, keď napadol pred nočným barom istú ženu, bol zatknutý a odsúdený na 24 mesiacov väzenia. Po jedinom zápase v UFC tak dostal padáka a prezident Dana White vtedy povedal, že jeho organizácia bude tvrdo trestať každý podobný škandál.

 

 

Brazílčan tak zamieril do Bellatoru, kde si postupne vybudoval sériu troch víťazných zápasov, v titulovom súboji s Alexandrom Šlemenkom však ťahal za kratší koniec. V spoločnosti napokon skončil po ďalšom napadnutí ženy, tentokrát na čerpacej stanici v roku 2013. Falcao tvrdil, že ho vyprovokovala rasistickou poznámkou. Následne sa strhla bitka, keďže si to s ním chceli vybaviť príbuzní napadnutej, na čo najviac doplatil jeho kolega zo sveta MMA Kaue Mena, ktorému drevenými latami zlomili lebku a skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, čo ukončilo jeho aktívnu kariéru. Falcao utrpel len menšie zranenia.

 

 

Jeho ďalšie kariérne kroky smerovali do poľskej KSW a následne do Ruska, česko-slovenskí fanúšikovia si ho však môžu najviac pamätať vďaka zápasu s Attilom Véghom na turnaji Oktagon 10, v ktorom prehral na body. „Poznám ho od roku 2012. Keď sme boli v Bellatore, tešil som sa na jeho zápasy. Vždy to bolo atraktívne. Je bombardér, má veľké rany. Vedel som, že bude kvalitný súper,“ reagoval po triumfe slovenský bojovník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies