Niekdajšia Polívkova farma pôjde opäť do dražby

NETKY.SK • 9 December 2013, 19:47 • 2 min
Niekdajšia Polívkova farma pôjde opäť do dražby

OLŠANY - Niekdajšia Farmu Bolka Polívku, ktorú 23. októbra vydražili za 15 miliónov Kč, budú dražiť opakovane. Rozhodol o tom dnes výbor veriteľov, ktorí chcú zadať vypracovanie nového znaleckého posudku. Súčasne odobril, že predmetom aukcie nebude už firma ako celok, ale súbor nehnuteľností a hnuteľných vecí, uviedol server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Firma Alkony-CZ z Prahy, ktorá pôvodne získala podnik s novým názvom Penzion Olšany, totiž v stanovenom termíne odmietla uvedenú sumu zaplatiť, pretože zistila, že prístupovú cestu k farme vlastní iný subjekt, konkrétne miliardár Alexander Seidl, blízky populárnemu hercovi. Podľa iDNES.cz je vlastníkom cesty k farme firma Cygnet, spojená so Seidlom, ktorý je aj jedným z Polívkových veriteľov. Seidl na dnešnom štvorhodinovom rokovaní ubezpečil, že novému majiteľovi farmy nemieni komplikovať prístup na farmu. "Musíme sa ale dohodnúť na riešení, môže napríklad cestu odkúpiť," citoval Seidla server iDNES.cz. Miliardár sa do prvej dražby farmy nezapojil, účasť v tej opakovanej ešte zváži.

Veritelia chcú teraz predať farmu nie ako firmu, ale ako súbor nehnuteľností a hnuteľného majetku, čím by bokom zostali pohľadávky a ochranné známky. Z toho by mala vyplynúť aj nová vyvolávacia cena. Zákon umožňuje v podobných prípadoch jej zníženie až o 30 percent, aká bude realita, o tom však rozhodnú veritelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona