Niekdajší úkryt bossa Cosa Nostry budú využívať talianski karabinieri

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 17:08 • 2 min
Niekdajší úkryt bossa Cosa Nostry budú využívať talianski karabinieri

PALERMO - Niekdajší úkryt niekdajšieho bossa sicílskej mafie Cosa Nostra slúži v Palerme od dnešného dňa tamojším policajtom, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

V miestnom objekte, v ktorom sa svojho času ukrýval medzičasom 83-ročný Salvatore "Toto" Riina, unikajúci pred spravodlivosťou po 24 rokov až do zadržania v roku 1993, sa stal pracoviskom talianskych karabinierov.

 

Tento fakt má, ako vyhlásil taliansky minister vnútra, rodák zo Sicílie, Angelino Alfano, mimoriadny symbolický význam pre mafiu. "Je to najväčšia potupa, ktorú mohla zažiť," formuloval.

 

Objekt ponesie mená dvoch policajtov, ktorí prišli o život pri útoku mafie.

 

Spomínaný mafián, ktorý mal stáť za viacerými hrdelnými zločinmi, vrátane likvidácie známeho bojovníka proti organizovanému zločinu Giovanniho Falconeho, je od zadržania umiestnený v mimoriadne zabezpečenom väzenskom zariadení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona