Niekdajší špičkový atlét NDR Hermann Buhl prišiel o život v Alpách

NETKY.SK • 27 August 2014, 09:39 • 2 min
Niekdajší špičkový atlét NDR Hermann Buhl prišiel o život v Alpách

SEEFELD - Telesné pozostatky muža v značnom štádiu rozkladu, ktoré sa našli 19. augusta v nadmorskej výške 1700 metrov neďaleko rakúskeho zimného strediska Seefeld v Tirolsku, patria niekdajšiemu špičkovému nemeckému atlétovi, bežcovi na tri kilometre cez prekážky, olympionikovi z Ríma 1960 Hermannovi Buhlovi.

slovakia

left justify in out

Buhl (78) sa v marci vybral na túru, z ktorej sa nevrátil. Odvtedy figuroval na zozname nezvestných. Jeho mŕtvolu objavili dvaja nemeckí turisti. Presná príčina úmrtia zatiaľ nie je známa, zrejme však nešlo o dôsledok pádu v horskom teréne, uviedla polícia.

 

Rodák z Hainsbergu, ktorý sa na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia stal opakovane majstrom bývalej Nemeckej demokratickej republiky v behu na 3000 metrov cez prekážky, bežal aj finále európskych šampionátov v tejto disciplíne v Štokholme 1958 (11. miesto) a Belehrade 1962 (4. miesto). Na OH v Ríme 1960 však do finále nepostúpil. Po skončení aktívnej športovej kariéry sa venoval športovej medicíne a po spoločenských zmenách v krajine a opätovnom zjednotení Nemecka aj pedagogickej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies