Niekdajší šampióni proti sebe v Amazonskom pralese

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 12:12 • 2 min
Niekdajší šampióni proti sebe v Amazonskom pralese

MANAUS - Veľká horúčava, nadmerná vlhkosť a nekvalitný trávnik sú faktory, ktoré do značnej miery ovplyvnia duel dvoch bývalých majstrov sveta vo futbale Anglicka a Talianska na XX. svetovom šampionáte v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Zápas sa uskutoční v sobotu 14. júna s úvodným výkopom o 24.00 h SELČ v Manause, ktorý sa nachádza v Amazonskom dažďovom pralese. Z pozície hlavného arbitra ho povedie Holanďan Björn Kuipers, na čiarach mu budú pomáhať krajania Sander van Roekel a Erwin Zeinstra.


Manaus je najexotickejšie mesto z dvanástich dejísk tohtoročných MS a hneď v úvodnej fáze turnaja privíta stretnutie druhej najúspešnejšej krajiny z pohľadu počtu titulov Talianska (4 primáty v rokoch 1934, 1938, 1982, 2006) s kolískou futbalu Anglickom, ktoré dominovalo na svetovom šampionáte v roku 1966. Skupinová fáza MS 2014 ponúkne len tri duely, v ktorých sa stretnú niekdajší majstri sveta, zhodou okolností všetky budú v "déčku", keďže jeho členom je aj dvojnásobný šampión Uruguaj (1930, 1950). 

 

Ani jeden z dvojice európskych tímov nepricestoval do Brazílie v úlohe favorita podujatia, no na veľkých turnajoch najmä Taliani pravidelne dosahujú kvalitné výsledky. Lídrami "azúrovej squadry" sú špílmacher Andrea Pirlo a nevyspytateľný kanonier s ghanskými koreňmi Mario Balotelli. Albión povedú za úspechom "motorová myš" Wayne Rooney a srdciar na pohľadanie Steven Gerrard. Všetci budú mať na ihrisku čo robiť, keďže predpoveď počasia hlási v čase súboja teplotu okolo 32 stupňov Celzia, vlhkosť bude určite minimálne na hranici 80 percent a samotný správca priznal, že trávnik na štadióne Arena da Amazonia pre niečo vyše 40-tisíc divákov je v zlom stave. 

 

Angličania strávili pred príchodom do Brazílie pár dní v slnečnom Miami, kde sa svojským spôsobom pripravovali na extrémne podmienky. Hoci im tam pršalo, trénovali aj v horúčavách s niekoľkými vrstvami oblečenia, aby sa čo najlepšie pripravili na úmorné počasie. Taliani sa zase pripravovali v saune. Teraz musia obe futbalové veľmoci zaostriť nielen na podmienky, ale i na silné stránky súpera. "Je dôležité, aby sme dobre pokryli Pirla a nedali mu veľa priestoru. Tento hráč dokáže rozhodnúť zápas," varoval kapitán Angličanov a na klubovej úrovni ikona FC Liverpool Gerrard. Pre 35-ročného špílmachra "squadry" Pirla môže byť šampionát v Brazílii posledným veľkým turnajom v kariére. "Cítim, že starnem, čoskoro budem nepoužiteľný," žartoval majster stredu poľa vo farbách Juventusu Turín a potom vážnejšie dodal: "Skutočne už nie som najmladší. Ak dostanem pozvánku do reprezentácie, vždy rád prídem. Ale keď raz zacítim, že už na to nemám, radšej zostanem doma." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies