Niekdajší hráč belasých bude pre Slovan hľadať talenty v Južnej Amerike

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 14:56 • 2 min
Niekdajší hráč belasých bude pre Slovan hľadať talenty v Južnej Amerike

BRATISLAVA - Argentínčan Fabio Nigro je opäť súčasťou slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava. Bývalý hráč "belasých", s ktorými získal tri majstrovské tituly (v sezónach 1993/1994, 1994/1995 a 1995/1996), sa stal novým skautom Slovana, mapovať bude Južnú Ameriku a najmä Argentínu, odkiaľ pochádza.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti 51-ročný Nigro (nar. 29. decembra 1965) pri štvrtkovej návšteve dostal od vedenia bratislavského klubu ponuku na spoluprácu a s radosťou ju prijal. Podľa odborníkov možno najlepší legionár v histórii najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je teda opäť aktívnou súčasťou Slovana.   

"S Fabiom Nigrom sme sa dnes dohodli na spolupráci. Bude pracovať v pozícii skauta pre oblasť Južnej Ameriky a špecificky Argentíny, keďže odtiaľ pochádza. Myslíme si, že táto spolupráca nám môže pomôcť a s Fabiovou pomocou by sme mohli do Slovana priniesť dobré talenty. Je to jeho návrat do Slovana po dvadsiatich rokoch a všetci sa z toho tešíme. Veríme, že so svojím srdiečkom nám v oblasti skautingu pomôže a bude dôležitou súčasťou klubu aj do budúcnosti," cituje oficiálna internetová stránka ŠK Slovan slová viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka ml. na margo angažovania bývalého skvelého ľavonohého ofenzívneho stredopoliara. 

Na tvári Fabia Nigra sa po podpise druhej zmluvy so Slovanom v živote objavili slzy dojatia. V roku 1993 podpisoval kontrakt ešte ako hráč, vo štvrtok spečatil dohodu o spolupráci v oblasti skautingu. "Som veľmi šťastný, je to pre mňa emotívny okamih. Priznám sa, že ponuka od vedenia Slovana ma príjemne prekvapila a veľmi rád som ju prijal. Verím, že spolupráca bude úspešná a budeme ju aj ďalej rozvíjať. Pre Slovan budem vyhľadávať hráčov v Južnej Amerike a predovšetkým v Argentíne. Poznám miestnych futbalistov a myslím si, že môžem nájsť vhodné typy pre náš klub. Dnes ma fantasticky prijali, je to krásny návrat domov a cítim sa tu veľmi dobre. Slovan a Bratislava sú mojím domovom," vyhlásil Nigro.

Rodák z Buenos Aires začal s futbalom v River Plate a odohral tri zápasy za mládežnícke výbery Argentíny. Šikovný ofenzívny záložník Fabio Nigro prišiel do Slovana v roku 1993, okrem spomenutých troch majstrovských titulov nastrieľal v drese "belasých" 20 gólov a stal sa miláčikom tribún a obľúbencom fanúšikov, ktorí pravidelne skandovali jeho meno.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies